Movie wallpapers
Image default
Onderwijs

Power BI Desktop nu ook compatible op je telefoon!

Power BI Desktop

Wanneer je tegenwoordig in de Microsoft Power Bi Desktop app een schema maakt, of je data erin zet is het nu ook mogelijk om dit rapport op je mobiele telefoon te ontvangen! Voor de optimale ervaring is het zelfs mogelijk om via je telefoon een aantal visuele aspecten te rangschikken en dingen zoals de grootte wijzingen. Ook is het nu mogelijk om responsieve visuals en responsieve slicers te maken waarvan het formaat simplistisch kan worden gewijzigd voor de optimale weergave op een telefoon.

Ook kan je filters toevoegen aan rapporten in Power Bi Desktop via je telefoon, en deze filters worden dan automatisch in het telefoonrapport weergegeven. Wanneer iemand je rapport leest kan die persoon het filter zijn en mogelijk het rapport ermee filteren. Dit is heel handig wanneer je in grotere groepen via Power Bi Desktop werkt en iedereen de optie wilt geven om wel of niet te filteren.

Hoe deel je een rapportpagina in op je telefoon voor Power BI Desktop?

Na het maken van een rapport kan je deze optimaliseren voor telefoongebruikers. Ga naar de power Bi Desktop app en selecteer rapportweergave in de navigatiebalk. Selecteer vervolgens het tabblad beeld en telefoonindeling. Hier staat een blanco canvas. Alle visuele elementen worden hierbij weergegeven in het deelvenster visualisaties aan de achterkant. Als je een element wilt toevoegen sleep je dat vanaf het deelvenster naar visualisaties voor het telefoon canvas. Telefoons maken gebruik van een zogenoemde rasterindeling. Wanneer je dus een element in het raster sleept, dan worden ze automatisch door het systeem uitgelijnd. Hierna kan je enkele of alle elementen van de mainpagina naar de rasterpagina slepen. Elk visueel element kan slechts één keer toegepast worden. Ook is het mogelijk om de grootte van je elementen in het raster te wijzigen.

Wil je nou meer weten over Power BI Desktop, of wil je het gratis downloaden? Neem dan gerust even een kijkje op de website van TailorIT voor de training power BI