Movie wallpapers
Image default
Dienstverlening

Veilg grote bestanden versturen

 

Grote bestanden versturen onveilig?

Vele mensen zijn wat terughoudend als het gaat om het grote bestanden versturen. Dit, omdat niet alle middelen even veilig zijn. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het opslaan van belangrijke bestanden op een USB-stick. Het kan zijn dat de stick zoek raakt, waardoor ook de belangrijke bestanden verloren gaan of in handen komen van mensen die deze bestanden absoluut niet mochten inzien. Ditzelfde geldt voor het grote bestanden versturen via een website. Hierbij kan ook geen garantie worden geboden dat de bestanden niet ergens belanden waar ze niet thuishoren. Websites zoals grotebestandenversturen.nl bieden verschillende veilige opties waardoor het versturen van bestanden via het web gewoon op een veilige manier kan.

 

Grote bestanden versturen door middel van versleuteling

Als u zich verdiept in de mogelijkheden die dit soort website aanbieden, dan zult u merken dat er vooral wordt gesproken over versleuteling. Door middel van versleuteling wordt ervoor gezorgd dat bestanden niet zomaar één op één worden overgezet, maar dat er eerst encryptie plaatsvindt, waarbij het bestand op een bepaalde manier op slot wordt gezet en het op een veilige manier kan worden vervoerd via de servers. Vaak is het ook noodzakelijk dat u zelf een wachtwoord die noodzakelijk is om het bestand op een andere pc weer te downloaden. 

Met nieuwe en geavanceerde technieken is het dus goed mogelijk om bestanden over te zetten van de ene pc naar de andere zonder dat u er bang voor hoeft te zijn dat uw bestanden in handen komt van derden waar u ze liever niet had willen hebben. Daarnaast zijn de websites ook veilig te gebruiken, omdat deze ook hun eigen technieken hebben waarmee de volledige website beveiligd is. Door middel van uw eigen account heeft u volledig beheer over de files die u er heeft opgeslagen.

Om het nog veiliger te maken, wordt er gebruik gemaakt van end to end tracking. Dit wil zeggen dat u precies te zien krijgt waar uw bestand zich bevindt. Stel, u wilt een bepaalde relatie een bestand toezenden. U uploadt het bestand en vervolgens stuurt u het door. Het is de bedoeling dat degene voor wie het bestand bestemd is het bestand ook werkelijk zelf opent. Door middel van het tracking systeem kunt u bekijken wanneer het bestand is gedownload en of het inderdaad is aangekomen bij de persoon voor wie het bestemd was. Bezoek de volgende website om grote bestanden te versturen.