Movie wallpapers
Image default
Groothandel

Wat zijn LED-panelen?

Als het om verlichting gaat, zijn LED panelen de meest voorkomende vorm van LED verlichting. Ze zijn vergelijkbaar met traditionele tl-lampen, maar ze verbruiken minder energie en gaan langer mee. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Je kunt ze kopen als afzonderlijke eenheden of als onderdeel van grotere verlichtingssystemen. Ze bestaan ​​al tientallen jaren, maar hun populariteit is de afgelopen jaren toegenomen. Dit komt omdat er veel voordelen zijn om ze te gebruiken in plaats van andere soorten verlichtingsarmaturen.

Hoe werken LED-panelen?

Leds werken door elektriciteit om te zetten in licht. Het proces omvat het sturen van elektronen door een halfgeleidermateriaal dat een pn-overgang wordt genoemd. De pn-overgang bevat een overmaat aan elektronen of gaten, die positief geladen gebieden in de halfgeleider zijn. Wanneer de elektronen de gaten ontmoeten en combineren, geven ze fotonen van lichtenergie vrij in de vorm van zichtbaar licht. Dit fenomeen staat bekend als elektroluminescentie. LED-panelen bevatten een of meer rijen light emitting diodes (LED’s). Elke rij in een LED-paneel bevat meerdere individuele LED’s die in een rechte lijn of vierkant patroon zijn gerangschikt. Wanneer al deze LED’s samenwerken, creëren ze een uniforme gloed waardoor het lijkt alsof er maar één grote lamp in het armatuur zit.

Is een LED-paneel dimbaar?

LED-panelen zijn een geweldige manier om sfeerlicht toe te voegen aan uw huis. Maar sommige modellen zijn dimbaar en andere niet. Het goede nieuws is dat de meeste panelen die zijn ontworpen voor residentieel gebruik dimbaar zijn. Dit maakt ze perfect voor het toevoegen van verlichting aan je keuken, eetkamer of andere ruimtes waar je de helderheid wilt kunnen aanpassen. Dimbare LED-panelen hebben ingebouwde drivers waarmee ze kunnen worden bediend met een wandschakelaar of afstandsbediening. Als je dim mogelijkheden wilt, zorg er dan voor dat de specificatielijst “dimbaar” ergens in de beschrijving van je modelkeuze staat. Bij sommige LED-panelen (vooral oudere) zie je mogelijk geen verschil in helderheid wanneer je ze in- of uitschakelt. Dit komt omdat ze niet volledig worden uitgeschakeld wanneer ze zijn ingesteld op een intensiteit van nul procent. In plaats daarvan gaan ze gewoon van vol vermogen naar een zeer laag niveau van lichtopbrengst. Zorg er dus voor dat je een LED paneel koopt dat perfect bij jouw wensen past.