Movie wallpapers
Image default
Entertainment

De beste escape room in Winterswijk

Escape rooms zijn wereldwijd een trend op dit moment en waar er een trend is, is er media om bijvoorbeeld een item te maken over de trend in kwestie. Van escape rooms worden verschillende soorten reportages gemaakt, YouTube staat er vol mee. Zo ook die van de goede escape room Winterswijk. Hoewel je dan snel bent ontsnapt is het niet leuk.

De magie verdwijnt

Een van die reportages werd gemaakt door een groep die de escape room in Winterswijk hadden opgelost. De film begint met een interview met makers van de escape room Winterswijk, en daarna filmen ze hoe spelers in de kamer puzzels aan het oplossen zijn. Leuk bedacht, maar ze vergaten even dat de ‘magie’ van een escape room juist is dat je van tevoren niet weet hoe de kamer eruitziet en welke puzzels en raadsels je op je bord zult krijgen. In de video is de inrichting van de kamer te zien, terwijl dit juist een van die ‘geheimen’ is die je niet weet voordat je de escape room betreedt. Je ziet in veel van die reportages niet alleen hoe de kamer eruitziet, maar ook hoe de puzzels worden opgelost en waar geheime luikjes/laatjes/aanwijzingen verstopt zitten. Als je dit gezien hebt, weet je eenmaal in de escape room Winterswijk al de helft van de oplossing. Erg zonde, want daardoor is het minder spannend en uitdagend om te ontsnappen uit de kamer; je hoeft minder je best te doen, en inspanning hoort juist bij een escape room Winterswijk.

Kijk van tevoren niet

Ga je de escape room Winterswijk doen? Kijk dan niet naar de documentaire, daarmee is de spanning weg. Wil je graag wel weten hoe een escape room eruitziet voordat je bijvoorbeeld gaat reserveren? Kijk dan op de website van de escape room Winterswijk. Ze hebbe zelf een video gemaakt om de sfeer neer te zetten zonder hierbij allerlei oplossingen al weg te geven.