Movie wallpapers
Image default
Dienstverlening

Dit is hoe je energie kunt besparen

We gebruiken allemaal elektriciteit, je kunt er niet omheen. Al dat gebruik kunnen we eigenlijk verminderen omdat we veel meer gebruiken dan eigenlijk nodig is. Een gemiddeld huishouden gebruikt ongeveer 3500 kWh per jaar. Hoeveel jij gebruikt hangt natuurlijk af van jouw eigen woonsituatie. Tegenwoordig zijn mensen veel bewuster van hun eigen stroomverbruik. Dat maakt het ook makkelijker om energie te besparen. Energie besparen is niet alleen voordelig voor jezelf maar ook voor het milieu, dit komt omdat je dan minder co2 uitstoot. daarmee bespaar je dus ook kosten en het milieu

Voorkom sluipgebruik

Bij het energie besparen wordt er bijna altijd een grote fout gemaakt. Mensen denken dat als  je elektronische apparaten op standby zet dat ze dan geen energie verbruiken, maar dit is helemaal niet het geval. Wanneer jij je elektronische apparaten op  standby zet dan verbruiken ze nog 75% van de stroom. Maar hoe kun je nou weten of je apparaten nog stroom verbruiken? Bij sommige apparaten is het makkelijk te zien, zoals het lampje brand bij de televisie nog rood brandt wanneer die op standby staat. Of een telefoonlader warm aanvoelt terwijl die in het stopcontact zit zonder dat er een telefoon op aangesloten is. Een televisie kan wel tot 35 euro sluipverbruik hebben per jaar. Er zijn een paar eenvoudige manieren hoe je dit kunt stoppen. Trek bijvoorbeeld het stekker uit het stopcontact, wanneer je het apparaat niet verbruikt. Of zet het apparaat echt uit dus niet op standby. Een andere makkelijke manier om alle apparaten uit te schakelen is de schakelaar van een stekkerdoos uitdrukken, zo gaan alle apparaten gelijk uit.

Vervang je lampen voor LED verlichting

Een gloeilamp of halogeenlamp verbruikt enorm veel energie vergeleken met LED verlichting. Ondanks dat je gloeilamp of halogeenlamp nog prima werkt, is het toch verstandig om het te laten vervangen voor LED verlichting. De aanschafprijs van LED verlichting is hoger, maar dat verdien je weer terug. LED verlichting is namelijk 85% zuiniger dan een gloeilamp en 75% zuiniger dan een halogeenlamp.