Movie wallpapers
Image default
Auto's en Motoren

Electronic Motor Tuning (ETTS)

Als u denkt aan het wijzigen van uw transmissie van uw voertuigen, denkt u misschien: is het veilig om dit te doen? Misschien denk je ook: als het veilig is, waarom zou ik niet gewoon doorgaan en het doen? Dit zijn goede vragen en de antwoorden op hen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Als uw voertuig bijvoorbeeld erg oud is, dan is u misschien niet al te zorgen over en zal een eenvoudige verandering het op geen enkele manier schaden.

 

Aan de andere kant, als uw auto nieuw of goedkoop is gekocht (of gestolen), dan wilt u misschien een beetje chiptuning overwegen. Het korte antwoord is dat JA, Chip Tuning is meestal erg veilig, maar met één voorbehoud – het is niet voor iedereen. De chip hoort niet alleen grote hoeveelheden rook uit je uitlaat, maar ook redelijk constante zwarte rook. Chip Tuning is een vrij eenvoudige procedure, vooral in vergelijking met brandstofafstemming, maar dit betekent niet dat goedkope motoren onverwoestbaar zijn, zelfs dieselmotoren. Als uw motor aan de limiet van zijn vaardigheid werkt, moet u overwegen om de stroom toe te voegen voordat u serieuze wijzigingen start.

 

Over het algemeen zullen de meeste mensen de motor upgraden door de inactieve snelheidsbegrenzer (of zelfs de volledige elektronische besturingseenheid) te wijzigen.

Sommige mensen zullen echter overwegen om de transmissie te veranderen zonder een herbouw van de ECU. Wanneer u dit doet, dient u de uitlaat te wijzigen zonder het opnieuw op te bouwen, wat kan leiden tot enkele gevaarlijke en onomkeerbare effecten. Het wordt sterk aanbevolen dat u een professional raadpleegt om te bepalen of het veilig is om dit te doen.

 

Wanneer je begint te kijken naar chiptuning, zijn er een paar belangrijke dingen om te overwegen. Ten eerste, het is belangrijk om te onthouden dat elke auto een andere hoeveelheid kracht / prestaties heeft. Daarom kan geen enkele ECU u betere prestaties geven dan een andere auto. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u het juiste systeem voor uw auto kiest. Een uitlaatsysteem is altijd de beste manier om betere prestaties uit een auto te krijgen, maar niet alle auto’s zullen ervan profiteren.

 

Ook is het belangrijk om op te merken dat vermogenswinsten variëren afhankelijk van de grootte en vorm van de turbo.

Machtswinsten zijn meestal hoger met grotere turbo-vormen dan ze zijn met kleine turbo-vormen. Als vuistregel, hoe groter je turbo, hoe meer krachtige winsten je mag verwachten van een turbo. Een populaire turbo-vorm is het turbo met een cilinderbankhoogte die veel groter is dan de motoren droeg.

 

Eindelijk, wanneer u overweegt om chip-afstemming te doen, moet u altijd rekening houden met de stroombron. De meeste mensen zullen de olie van de motoren gebruiken om hun deuntjes aan te pakken. Er moet echter worden opgemerkt dat dit niet de enige stroombron beschikbaar is voor uw auto. Er zijn veel opties, waaronder benzine, supercharging, stikstofoxide en zelfs hulpbranding. Als u serieus overweegt om wat chip-afstemming te doen, moet u ervoor zorgen dat u elke methode onderzoekt, zodat u de methode kunt kiezen die het beste voor u werkt.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/