Movie wallpapers
Image default
Dienstverlening

Het verzenden van een pakket

Met behulp van deze verpakkingshandleiding kunnen wij jou helpen bij het kiezen van de juiste verpakking om jouw producten en goederen veilig te vervoeren.

Om de bestemming te bereiken, moet het pakket meestal enkele kilometers afleggen. Door jouw goederen met de juiste materialen en op de juiste manier in te pakken, bereiken ze veilig en zonder schade hun bestemming.

Het verpakken

Om beschadiging aan producten of goederen te voorkomen, is een hoogwaardige verpakking essentieel. Het kiezen van de juiste verpakking is een belangrijke stap in het transport van goederen. De inhoud van elke zending is verschillend en vereist juiste bescherming. Hiervoor zijn er richtlijnen, bijvoorbeeld voor elektronische producten en voor verpakking van temperatuurgevoelige producten.

Welke verpakking u voor jouw product moet kiezen, hangt van meerdere factoren af. We zullen ze beschrijven zodat je voldoende basis hebt om te bepalen welke verpakking correct is.

Gewicht, maat en vorm: Houd rekening met de sterkte en duurzaamheid van de verzenddoos. Een geschikte doos moet het gewicht van de goederen kunnen tillen. Als dit niet het geval is, kan de verpakking voor, na of tijdens transport kapot gaan. De goederen mogen de buitenwand van de doos niet raken om schade te vermijden. Bovendien verdienen speciale verpakkingen en ronde verpakkingen of andere vreemde voorwerpen speciale aandacht.

De waarde van de inhoud: Waardevolle spullen moeten extra worden beschermd door luchtbufferzakken of gevuld puin in de verpakking.

Inhoudsvorm: De distributie van vloeistof vereist speciale verpakkingsmaterialen en speciale verpakkingsmethoden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een boek. Daarom bepaalt de inhoud het type verpakking.

Regelgeving: De logistieke partij heeft speciale verpakkingseisen. Daarom moet de verzenddoos of verpakking voldoen aan bepaalde regels.

Kwetsbaarheid: kwetsbare items hebben extra bescherming nodig. Daarnaast wordt aanbevolen dat u een “breekbaar” label op de verzenddoos plakt om u duidelijk te maken dat u zorgvuldig met de inhoud moet omgaan.

Inpakmateriaal

Qua verpakkingen hebben we te maken met twee verpakkingen. Er zijn externe en interne verpakkingen. De buitenverpakking is de verpakking rondom het product. De binnenverpakking is de verpakking die in de buitenverpakking wordt geplaatst om het product te beschermen. Hierbij kunt je denken aan het opvullen van lucht met luchtkussens, papierstroken of versnipperd karton. Deze reagentia zorgen voor buffering en voorkomen vallen en botsingen. De binnenverpakking kan ook worden aangeduid als vulmateriaal. We zullen dit hieronder in meer detail bespreken.

Welk materiaal kies ik?

Het verpakken van kleine producten in grote dozen is niet goed of duurzaam, dus we hebben andere opties. Als je bijvoorbeeld boeken inpakt, kunt u lucht enveloppen, kartonnen enveloppen of bubbelenveloppen gebruiken.

Als het een groot product is, kunt u een kartonnen doos gebruiken als buitenverpakking met. Houd hier rekening met productkwetsbaarheden. Gebruik daarom golfkartonnen dozen. Voor breekbare of zware artikelen raden we het gebruik van dubbele golfkartonnen dozen aan.

https://verpakgigant.nl/product-categorie/luchtkussen-enveloppen/