Movie wallpapers
Image default
Gezondheid

Hooikoorts voorkomen met luchtbevochtiger in de slaapkamer

Bij sommige mensen heb je aan één aanblik genoeg: die zal wel hooikoorts hebben. Rode ogen, verkouden, niezen en een gevoel van niet helemaal lekker zijn. Gelukkig is het ene jaar minder erg dan het andere voor de hooikoortspatiënten en kun je er wel iets aan doen. Er zijn veel middeltjes die een hooikoortspatiënt kan nemen. Bijvoorbeeld een neusspray die voorgeschreven wordt door een arts of je kunt stuifmeeltherapie volgen. Ook vaseline rondom de neus wordt vaak gebruikt om pollen tegen te houden. Maar ook thuis kun je het een en ander doen. Zoals een luchtbevochtiger in de slaapkamer van het merk Biowust.

Wat kun je thuis doen tegen hooikoorts?

Houdt je ramen overdag gesloten en open ze bij voorkeur na een flinke regenbui. Maar ook ’s nachts of ’s ochtends in alle vroegte is aan te bevelen. Ook is het beter om je wasrek binnen te houden zodat pollen niet kunnen landen op je vers gewassen kleding. Een luchtbevochtiger in de slaapkamer kan bovendien zeker helpen bij hooikoortsklachten. Als de ruimte namelijk wat vochtiger is, krijgen pollen minder kans om te irriteren. Veel hooikoortspatiënten hebben hier baat bij. Het is fijn om te kijken naar wat je zelf kunt doen aan je leefomgeving om de klachten van hooikoorst te verminderen. Dit is beter dan direct naar de geneesmiddelen grijpen, al zit er in sommige gevallen niets anders op. Het continue last hebben van hooikoortsklachten kan tenslotte een beperking vormen in je dagelijks leven.

Luchtkwaliteit verbeteren

De luchtkwaliteit verbeteren is vrij eenvoudig met een luchtbevochtiger in de slaapkamer of in een andere ruimte waar je uren door kunt brengen, zoals een kantoor of woonkamer. Waarom er nog zoveel onwetendheid is over het belang van een goede vochtigheidsgraad voor binnenshuis, is eigenlijk heel gek. Het maakt je leven gemakkelijker en houdt je gezond.

https://www.biowust.nl/