Movie wallpapers
Image default
Aanbiedingen

Informatie architect

Informatie architect

Samen met de Enterprise Architecture team manager ben je verantwoordelijk voor het vertalen van de visie en strategie van het bedrijf naar een technologiestrategie en -beleid. Dit betekent dat je niet alleen een diepgaand begrip moet hebben van de bedrijfsdoelen, maar ook moet weten hoe je deze kunt omzetten in technische plannen en beleidslijnen die de organisatie vooruit helpen.

Je ontwikkelt een visie voor een geschikte technische architectuur die aansluit bij zowel de huidige als de toekomstige bedrijfsnoden. Dit houdt in dat je ervoor zorgt dat de integriteit van de architectuur behouden blijft en dat alle technologische oplossingen en systemen naadloos op elkaar aansluiten. Daarnaast bewaak je de architectuur-conformiteit binnen projecten, wat betekent dat je erop toeziet dat alle projecten voldoen aan de gestelde architecturale richtlijnen en standaarden.

Een belangrijk onderdeel van je rol is het ontwikkelen en updaten van richtlijnen, standaarden, principes, artefacten en technologie-roadmaps met betrekking tot architectuur. Deze documenten en plannen helpen bij het sturen van de technologische ontwikkelingen binnen het bedrijf en zorgen ervoor dat iedereen binnen de organisatie dezelfde richting volgt.

Jouw profiel

Om in aanmerking te komen voor deze functie, beschik je over een aantal essentiële kwalificaties en vaardigheden:

  • Aantal jaar ervaring: Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare rol. Deze ervaring heeft je de nodige kennis en vaardigheden gegeven om complexe technische architecturen te ontwikkelen en te beheren.
  • Gewenste diploma: Je hebt een masterdiploma of een professionele bachelor, bij voorkeur in een relevant vakgebied zoals informatica, ingenieurswetenschappen of een andere technische discipline.
  • Grondige kennis van ICT systemen en technologieën: Je hebt een diepgaand begrip van verschillende ICT-systemen en technologieën, en je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het veld.
  • Kennis van methodes en tools voor bedrijfsarchitectuur: Je bent vertrouwd met methodes en tools voor bedrijfsarchitectuur en hebt concrete projectervaring met het ontwerpen, ontwikkelen, testen en implementeren van technologische oplossingen.
  • Leiderschapscapaciteiten en goede communicatieve vaardigheden: Als aanspreekpunt voor product owners en projectbeheerders beschik je over sterke leiderschapscapaciteiten en ben je in staat om effectief te communiceren met verschillende stakeholders binnen de organisatie.
  • Strategisch denken en relaties bouwen: Je bent sterk in strategisch denken en kunt relaties opbouwen tussen verschillende stakeholders om gezamenlijk de bedrijfsdoelen te bereiken.
  • Taalvaardigheid: Je beheerst zowel het Nederlands, Frans als Engels, wat essentieel is voor de communicatie binnen ons internationale team.

Ons aanbod

Wij bieden je een boeiende functie binnen een telecombedrijf met een maatschappelijke opdracht. Dit betekent dat je niet alleen werkt aan innovatieve technologische oplossingen, maar ook bijdraagt aan projecten die een positieve impact hebben op de samenleving. Daarnaast bieden wij een aantrekkelijk loonpakket en extralegale voordelen, waaronder mogelijkheden voor professionele ontwikkeling, flexibele werkuren, en een gezonde werk-privébalans.

Bij ons krijg je de kans om te werken in een dynamische en stimulerende omgeving, waar je je vaardigheden kunt uitbreiden en je carrière naar een hoger niveau kunt tillen. We moedigen voortdurende groei en ontwikkeling aan en bieden de ondersteuning die je nodig hebt om succesvol te zijn in je rol.

Kortom, als jij een ervaren en gedreven professional bent met een passie voor technologie en bedrijfsarchitectuur, dan nodigen we je uit om te solliciteren en deel uit te maken van ons innovatieve team. Samen kunnen we werken aan de toekomst van onze organisatie en bijdragen aan technologische vooruitgang die echt verschil maakt.

Informatics

https://www.vindazo.be/vacatures/informatie-architect.html