Movie wallpapers
Image default
Energie

Je meterkast laten vervangen? Houd rekening met het volgende:

Een meterkast vervangen is een serieuze zaak, die je niet in handen moet geven van een goedwillende amateur. Als een meterkast vervangen niet op een goede manier gebeurt, kan dat een hoop ellende opleveren. Van storingen in de elektriciteitsvoorzieningen tot kortsluiting. Als zo’n kortsluiting een brand tot gevolg heeft, kan het zomaar gebeuren dat een slecht geplaatste meterkast er de oorzaak van is dat je hele woning in de as wordt gelegd. Bij een meterkast vervangen zijn veiligheid en deugdelijkheid het allerbelangrijkste. Kies dus voor een installateur met aantoonbare vakkennis.

Voldoende groepen

Een andere factor die een rol speelt bij een meterkast vervangen is, dat je kiest voor een eindresultaat waarmee je vele jaren vooruit kunt. Overleg dit met de installateur en maak aan hem duidelijk welke plannen je in de komende jaren hebt met de woning. Vooral ingrijpende elektrische operaties als het plaatsen van een elektrisch fornuis, zonnepanelen, en het kopen van een elektrische auto met een oplaadstation zijn dingen waar je vooraf prima rekening kunt houden. Het enige wat je daarvoor moet doen is voldoende groepen laten plaatsen. Het is geen enkel probleem om bij een meterkast vervangen te kiezen voor 8 of 12 groepen in een moderne woning.

Laat je goed adviseren

De meeste woningeigenaren hebben geen verstand van elektrische installaties. Zij begrijpen niet waarom een meterkast vervangen zo duur moet zijn. Die hoge prijs, variërend van € 350 voor een eenvoudige installatie tot bijna € 1.000 voor een uitgebreide installatie, heeft te maken met de ervaring van de elektricien en met de kwaliteit van de gebruikte materialen. Bij Meterkastvervangennu kun je precies laten uitleggen hoe de prijs van een meterkast vervangen tot stand komt. Het is niet goedkoop, maar een nieuwe meterkast gaat tot wel 50 jaar mee.