Movie wallpapers
Image default
Relatie

Leer nee zeggen met een assertiviteitstraining

Een assertiviteitstraining kan jou helpen met het stellen van jouw grenzen. Daarnaast kan het jou ook erg goed helpen bij het verkrijgen van extra zelfvertrouwen. Leer om te gaan met druk van anderen met een assertiviteitstraining. De training maakt jou een sterker persoon, die kan laten zien aan anderen tot hoever ze kunnen gaan en wanneer ze echt te ver zijn gegaan. Leer om duidelijk te zijn en om eerlijk te zeggen wat je ergens van vindt.

Alleen of met een groep

Je kunt er voor kiezen om een assertiviteitstraining alleen te volgen. Zo is er meer aandacht voor jou en voel je je aan het begin misschien wat minder ongemakkelijk. Alle aandacht van de docent is op jou gericht, zodat het leerproces een stuk sneller zal gaan. Je kunt er echter ook voor kiezen om de assertiviteitstraining met een groep te volgen. Dit kan een groep zijn die je van tevoren zelf hebt samengesteld. Maar dit kan ook een groep zijn, waarbij mensen zich individueel kunnen aanmelden. Dit laatste wordt vaak geregeld door de leraar zelf. Met een groep leer je ook dingen van elkaar en kun je samen praten over dingen die jullie allemaal moeilijk vinden.

Hoeveelheid lessen

Het hangt natuurlijk van jezelf af hoe veel lessen van de assertiviteitstraining je nodig hebt, voordat je je doel hebt bereikt. Dit ligt aan de snelheid van leren, maar ook aan het uiteindelijke doel dat je voor jezelf hebt gesteld. Je kunt er zelf voor kiezen om extra of minder lessen te volgen als dit goed voelt voor jou. De leraar of lerares kan je hier natuurlijk wel bij adviseren, zodat je de juiste beslissingen zult gaan maken en je echt wat aan de lessen zult gaan hebben. Straks ben jij een assertief persoon!