Movie wallpapers
Image default
Auto's en Motoren

Aanhanger rijlessen volgen

Rijden met een aanhanger ziet er makkelijker uit dan het in werkelijkheid is. Vooral het achteruit in parkeren is voor veel mensen de eerste paar keren lastig om te doen. Als je wilt beginnen met het volgen van aanhanger rijlessen in Limburg, dan is het mogelijk om dit bij verschillende rijscholen te doen. Wees er met een aanhanger extra alert op dat veiligheid bovenop staat. Dit vanwege de soms moeilijke manoeuvres die je met een aanhanger moet uitvoeren.

Tijdens de aanhanger rijlessen in Limburg leer je om veilig met ander verkeer om te gaan. Ook leer je al snel alle handelingen die je ook op het CBR examen moet beheersen. Het behalen van een aanhanger rijbewijs duurt normaliter veel korter dan het behalen van het autorijbewijs. Het gaat er vooral om dat je de logica snapt bij het achteruitrijden, alle veiligheidsaspecten in acht neemt en om het bevestigen en loskoppelen van de aanhanger.

Het praktijkexamen

Als je eenmaal genoeg lessen hebt gehad, dan is het tijd voor het praktijkexamen. Bij het CBR ontmoet je de examinator. Deze zal kortstondig aan jou uitleggen hoe het examen zal gaan uitzien. Ook zal hij of zij jou vragen stellen over de auto en de aanhanger. In de meeste gevallen zal jou instructeur meerijden.

Voordat je ook maar ergens aan begint zul je de ogentest moeten doen. Je moet dan van een bepaalde afstand het kenteken kunnen lezen. Ondertussen worden jou ook vragen gesteld over het aankoppelen en de belading van de aanhangwagen.

Ten slotte het rijden met aanhanger. Dit duurt ongeveer een half uur, waarbij je op aanwijzingen van de examinator een bepaalde route rijdt. De examinator zal letten op je kijkgedrag, het voorrang verlenen, in- en uitvoegen, inhalen, het rijden op rotondes en kruispunten en als laatste de bijzondere verrichtingen.

Als je geen erge fouten hebt gemaakt en het rijden met aanhanger goed onder de knie hebt, dan heb je het aanhanger rijbewijs gehaald.

https://cordewenerscholing.nl/