Movie wallpapers
Image default
Huishoudelijk

De benodigdheden voor een perfecte cinewall

Droom je al een hele tijd van een prachtige cinewall waar je de optimale kijkervaring zult opdoen? Zoek dan niet verder. In dit artikel geven wij je namelijk een aantal tips om je eigen geweldige cinewall te construeren. Je kunt natuurlijk ook een cinewall laten maken. Lees verder! 

Maar eerst, wat is een cinewall eigenlijk?

Een cinewall is een wand met een ingebouwde televisie, audio set en een elektrische haard. Hierdoor optimaliseer je je kijkervaring helemaal. Met een cinewall neem je dus een soort thuisbioscoop in huis. Wie wil dat nou niet? Daarnaast kun je er een heleboel spullen in kwijt, zoals tijdschriften, een gameconsole, muziekspelers, maar ook decoratieve items zoals vazen op beeldjes.

Het begint bij de goede spullen

Als allereerste is het natuurlijk belangrijk dat je goede spullen aanschaft als je aan een cinewall wilt beginnen. Het is natuurlijk zonde als je een thuisbioscoop creëert met een slechte tv of een verschrikkelijke audioset. Ga op zoek naar allerlei spullen op betrouwbare websites. Bekijk anders eens wat recensies van eerdere klanten om een goede beslissing te nemen.

Het maken van een frame

Nadat je de juiste spullen hebt uitgezocht, kun je beginnen met het maken van een frame. Het is belangrijk dat je alle spullen zorgvuldig uitmeet. Het makkelijkste is om het frame op de grond uit te tekenen en te zagen. Houd hierbij ook rekening met het frame van de open haard. Voor het frame van de cinewall kun je bijvoorbeeld gebruik maken van MDF platen. 

De afwerking is ook belangrijk

Natuurlijk is afwerking ook ontzettend belangrijk. Je wilt namelijk niet blijven zitten met zo’n lelijk frame. De afwerking bepaalt hoe goed de cinewall uiteindelijk in je huis zal passen. Het is dus heel belangrijk om de materiaalkeuze goed te overwegen. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om een roomdivider toe te voegen aan je cinewall als deze op een hoek staat. Hierdoor creëer je echt een gezellig hoekje. 

Veel succes met het bouwen!

Ben je door dit artikel helemaal enthousiast geworden om je eigen cinewall te bouwen? Kijk dan goed welke objecten en materialen je aanschaft. Daarnaast moet je zorgen dat je je frame goed afmeet, en moet je de keuze voor afwerking goed overwegen. Op deze manier zal je cinewall een groot succes worden!