Movie wallpapers
Image default
Mode en Kleding

Michael Kors en de vergelijking met Kate Spade

Michael Kors ontstond in 1981 toen de oprichter, Michael Kors, zijn baan opgaf bij een boetiek genaamd Lothar’s tegenover Bergdorf Goodman op 57th Street om zijn eigen droom na te jagen: het opzetten van een luxemerk.

Het merk maakte in de beginjaren wat turbulentie door, maar kwam in 1997 weer uit de kast met een lagere prijs. Dit bleek uiteindelijk de juiste beslissing te zijn voor het merk en hielp het een begrip te maken.

Fast forward naar juli 2017, MKH Ltd kocht Jimmy Choo voor £ 897 miljoen. In september 2018 namen ze ook Versace Ltd over, dat werd gewaardeerd op 2,1 miljard dollar.

 

Kate Spade Vs Michael Kors Kwaliteit & Stijl Vergelijking
Wat de kwaliteit betreft, hebben Kate Spade en Michael Kors allebei lovende kritieken als het gaat om de materialen en het vakmanschap van hun producten.

Kate Spade tassen zijn betrouwbare alledaagse tassen ontworpen voor de moderne vrouw, en ze zijn gemaakt van hoogwaardig leer en andere materialen zoals nylon, canvas, stof, gegranuleerd leer, en Italiaans glad leer. Deze tassen zijn ideaal voor pendelende vrouwen die een betrouwbare werktas nodig hebben.

Zowel Kate Spade als Michael Kors gebruiken ook Saffiano-leer, dat vaak als de meest duurzame leersoort wordt beschouwd. Saffiano is een krasbestendig kalfsleder met een kriskraspatroon dat water en vlekken kan afstoten, waardoor het gemakkelijk te reinigen en te verzorgen is. Naast MK en KS gebruiken ook veel bekende ontwerpers zoals Prada het voor hun tassen.

Zoals we al zeiden, zijn de prijzen van Michael Kors handtassen aan de hoge kant, maar dit is niet te wijten aan een bepaald vakmanschap of het gebruik van eigen materialen: de prijzen zijn gewoon hoger omdat ze dat zelf willen.

Wat de kwaliteit betreft, zouden we dus zeggen dat Kate Spade en Michael Kors tassen even duurzaam en goed gemaakt zijn.

Het grootste verschil tussen de twee zit hem in de stijlen die ze voeren: Michael Kors is meer bekend voor het gebruik van monogram canvas en een gedistingeerde, grote MK logo, terwijl Kate Spade tassen zijn meer subtiel.

Beide zijn mooi, maar uiteindelijk is het aan jou om te beslissen aan welke stijl je de voorkeur geeft. Wil je dat iedereen weet dat je een tas van een merknaam draagt, of wil je je gedeisd houden?