Movie wallpapers
Image default
Mode en Kleding

Wat heb je nodig om een moodboard te maken?

Wanneer je een huis wilt gaan inrichten is het belangrijk dat je duidelijk weet hoe je het huis wilt gaan inrichten, welke kleuren je gaat gebruiken en welke planten of stoffen je ermee gaat combineren. Het kan in het begin erg lastig zijn om te bedenken wat je nu precies wilt, maar er zijn een aantal hulpmiddeltjes die je kan gebruiken om een duidelijker beeld te schetsen. Heb je wel eens van een moodboard gehoord? Zo niet, lees dan even verder want dit maakt het een stuk duidelijker en het is ook nog eens super leuk om te doen! 

Wat is een moodboard?

Een moodboard is een verzameling van kleuren en stijlen die je op een bord plakt of op internet in een collage zet. Veel interieurarchitecten maken hier gebruik van, maar ook modeontwerpers die een nieuw kledingstuk gaan maken. Je gaat namelijk plaatjes, teksten, elementen en kleuren bij elkaar verzamelen. Deze leg je naast elkaar en zo kun je een beeld krijgen van hoe je woonkamer of jurk er ongeveer uit komt te zien. Je kan een moodboard op drie verschillende manieren maken. Je kan een moodboard op papier maken, online of digitaal. Hieronder leg ik uit hoe deze drie maakt.

Papieren moodboard

Dit maakt je door een groot kartonnen vel te pakken, hier ga je alle knipsels en spulletjes op plakken. Je hebt hiervoor een schaar, tijdschrift, lijm, stofjes en plantjes nodig. Je knipt uit en plakt op wat je mooi vind en probeert hiermee een combinatie van te maken.

Online en digitaal

Eigenlijk zijn deze twee bijna hetzelfde, maar er is een verschil. Online wordt bedoeld met het gebruiken van een programma zoals Pinterest. Digitaal wordt bedoeld als in gebruik het programma Paint wat op je computer zit. In beide gevallen ga je op zoek naar plaatjes en kleuren, deze voeg je toe aan het moodboard of sleep je naar Paint.