Movie wallpapers
Image default
Auto's en Motoren

Occasions Renault Zoe

De Renault Zoe is een volledige elektrische auto, die al vanaf 2013 op de Nederlandse wegen te bewonderen is. Af en toe vind je op de markt al occasions Renault Zoe, waar roofgoed. Want er worden nog niet al te veel volledig elektrische auto’s als occasion aangeboden. Zaak dus om als echte Renault liefhebber dit steeds scherp in de gaten te houden.

Geruisloze auto

De eerste versie van de Renault Zoe die dus in 2013 in Nederland op de markt kwam, had de beschikking over een 24 kWh accu. In 2017 kreeg de Zoe een accu met wat meer capaciteit: 40 kWh. De Zoe werd door Renault uitgebracht in drie verschillende modellen, de Zoe Life, de Zoe Zen en de Zoe Intens. Uiteraard beschikt de volledig geruisloze Zoe over een speciaal waarschuwingssysteem voor voetgangers en fietsers in de vorm van Z.E. Voice. Ben je in het bezit van deze bijzondere Renault, dan laad je of snel of versneld op, kun je kiezen voor standaard opladen of voor langzaam (nood) opladen. Bij de Zoe wordt standaard een noodkabel meegeleverd, voor opladen aan het reguliere stopcontact. Met een 40 kWh accu heb je een reëel bereik van tussen de 200 en 350 kilometer, heb je een 24 kWh accu dan ligt de actieradius ergens tussen de 120 en 160 kilometer.

Lekke band

Ga je er straks op uit in je Zoe die je vond tussen de kleine groep occasions van de Renault Zoe, dan kun je zomaar eens een keer een lekke band krijgen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Maar geen nood, want je kunt tegenwoordig zonder abonnement een beroep doen op RoadGuards, een collectief van zo’n 800 monteurs die binnen een half uur na je belletje al bij je zijn. De monteur helpt je verder, jij betaalt gewoon voor de verrichte werkzaamheden en kunt weer verder. En dat is best een prettige gedachte.