Movie wallpapers
Image default
Woning en Tuin

Plantenwand buiten

Prachtige groene muren

Groene muren, een andere vorm van ideeën voor verticaal tuinontwerp, zijn de nieuwste mode in tuinieren. Sommige zijn gewoon muren bedekt met klimplanten, terwijl andere een modulair systeem hebben waarmee planten in de structuren kunnen groeien.

De Franse botanicus Patrick Blanc wordt gezien als de vader van de groene muurbeweging. Hij produceerde zijn eerste project aan de buitenkant van het Museum voor Wetenschap en Industrie in Parijs in 1988. Tientallen van zijn andere werken zijn nu wereldwijd geïnstalleerd, zowel binnen als buiten. Blanc verwijst naar zijn projecten als levende schilderijen of plantenmuren.

 

Een verticale plantenmuur

Om een ​​verticale plantenmuur of tuin te creëren met behulp van de methoden van Blanc, heeeft u een metalen frame, een plaat van hard plastic en vilt nodig. Het frame van de verticale plantenwand kan aan een muur worden gehangen of kan op zichzelf staan. De stevige kunststof, bevestigd aan het frame, maakt de muur waterdicht. De wortels van de planten groeien in het vilt, dat water en mest gelijkmatig verdeelt. De plantenselectie is afhankelijk van het licht en andere groeiomstandigheden.

Sommige plantenwandsystemen bevatten ruimtes voor grondloos potmedium, zodat andere soorten planten kunnen worden gekweekt, plus irrigatiesystemen. Naast water geven en bemesten, hebben verticale plantenwanden ander onderhoud nodig, zoals snoeien, afstoffen, onkruid wieden en soms plantenvervanging. Verticale plantenmuren of een plantenwand voor buiten zijn zwaar, dus neem contact op met een bouwkundige om er zeker van te zijn dat uw muur de belasting aankan.

Verticaal tuinieren met rechtopstaande structuren kan een zegen zijn voor appartementsbewoners, kleine stadstuinders en gehandicapte tuiniers, maar ook voor tuinders met grote, traditionele ruimtes. Binnen kunt u kleine kamerplanten kweken als verticale tuinen door levende muren te creëren voor een tapijt van kleur en textuur dat helpt om luchtverontreinigende stoffen binnenshuis te filteren.

 

Plantenwanden in koude winterklimaten

In koude winterklimaten voegen kamerplanten die in verticale tuinen worden gekweekt, de broodnodige vochtigheid toe in maanden waarin de oven draait en de lucht uitdroogt. Hotels en kantoorgebouwen hebben steeds vaker woonmuren en verticale tuinen zowel binnen als buiten. Hoewel verticale tuinen mogelijk vaker water nodig hebben, dragen ze bij aan een goede luchtcirculatie. Voor meer informatie adviseren wij de website van plantenman.nl te bezoeken.