Movie wallpapers
Image default
Sport

Sapkuur: Alles wat je moet weten voor je eraan begint!

Sapkuren worden steeds populairder. Het is een kuur waarbij je alleen maar sapjes drinkt. Ze vervangen dus het eten wat je dagelijks eet. Als je de kuur gaat doen gebruik je alleen de sapjes. Je drinkt ze rond bepaalde tijden op een dag. Wanneer je ze drinkt eet je daarna niks meer. In de sapjes zit fruit en groente. Dit is erg gezond. Het is goed voor meerdere dingen. Het is bijvoorbeeld goed voor je organen. Het is goed voor je organen, omdat je geen voedsel binnen krijgt. Dit geeft je organen de tijd om te rusten. Ze gaan dan herstellen zodat ze beter kunnen functioneren. Als ze zijn hersteld ben je veel gezonder, doordat je organen dat ook zijn. Het is ook goed voor je immuunsysteem. Voordat je eraan gaat beginnen zijn er wel een paar dingen die je moet weten.

Niet te lang doorgaan 

Voordat je aan de sapkuur gaat beginnen is het belangrijk om te weten dat je er niet te lang mee moet doorgaan.  Je hebt een 1, 3, 5 en 7 daagse sapkuur. Je kan zelf kiezen hoelang je er door meegaat, als het maar niet langer dan 7 dagen is. Als je er te lang mee doorgaat is dat niet goed voor je lichaam. Als jij je lichaam wilt laten ontgiften, dan wordt het aangeraden om het 3 dagen lang te doen. Als je juist wilt afvallen dan kan je wel 7 dagen doorgaan. Je lichaam zal eerst vooral bezig zijn met het ontgiften. Daarna zal je lichaam ook afvallen. Je lichaam heeft glucose nodig als energiebron. Als je te lang doorgaat krijgt je lichaam er niet genoeg van binnen. Wanneer dat gebeurd gaat het energie uit je spierweefsel halen. Dit is niet goed voor je. Ga er daarom niet te lang mee door. Op korte termijn is het wel heel erg goed. Er zit veel fruit en groente in zit. In fruit en groente zitten verschillende vitamines. Deze vitamines zorgen ervoor dat je een beter immuunsysteem krijgt. 

Bijwerkingen

Als je een sapkuur gebruikt is het belangrijk dat je goed let op de bijwerkingen. Je kunt nogal wat bijwerkingen krijgen. Dit is erg normaal, maar het is wel belangrijk dat je er goed op let. Wanneer je het gebruikt kan je last krijgen van verschillende dingen. Het sapje vervangt natuurlijk je maaltijd. Je kan dus erg veel honger krijgen. Je kan ook erg misselijk en vermoeid raken. Meestal verdwijnen de bijwerkingen wanneer je lichaam aan de behandeling gaat wennen.