Movie wallpapers
Image default
Sport

Stopwatch onmisbaar attribuut in de sport

De handige stopwatch is werkelijk onmisbaar in de sport. De mens heeft al vele, vele jaren de behoefte om de eigen prestatie af te meten aan die van anderen. Je kunt dat soms heel simpel met het blote oog doen. U en ik hebben dat vast ook wel eens gedaan. Bijvoorbeeld een wedstrijd hardlopen over een afstand van honderd meter. Het mag ook gerust iets langer of korter zijn, dat maakt eigenlijk helemaal niets uit. Een wedstrijd hardlopen en dan met het blote oog kijken wie er wint. De stopwatch maakt het mogelijk tijd te meten.

 

De stopwatch wordt vaak gebruikt in trainingen

De stopwatch wordt vooral veel gebruikt bij trainingen. Dat is ook logisch want het is een handzaam voorwerp. Het is niet moeilijk om een stopwatch overal mee naar toe te nemen. Een stopwatch is ook niet te klein zodat je de stopwatch niet snel kwijt raakt. Vroeger had je uiteraard de stopwatch alleen in een analoge vorm. Dus met wijzers op de klok. Vandaag de dag hebben we natuurlijk de digitale stopwatch. Een stopwatch biedt tegenwoordig heel veel mogelijkheden waarop je hem kunt gebruiken.

De stopwatch heeft een hele mooie ontwikkeling door gemaakt.

 

Een stopwatch is leuk en leerzaam voor kinderen

Een stopwatch is leerzaam en leuk voor kinderen. Ze leren op een speelse manier digitaal klok lezen.

Ook wat betreft het uiterlijk is de stopwatch veel veranderd. Een moderne stopwatch ziet er mooi en aantrekkelijk uit. Het inspireert kinderen om samen te bewegen en daarbij de tijd op te nemen, te meten. En je weet het, meten is weten. Om te voorkomen dat een stopwatch zoek raakt wordt de stopwatch vaak gedragen aan een koord dat om je nek hangt. Als een stopwatch wordt ingedrukt gaat dat vaak gepaard met de kreet top of tak.