Movie wallpapers
Image default
Beauty en verzorging

Wanneer gebruik je een hydrator, moisturizer of beide?

Wat is het verschil tussen een vochtarme huid en een droge huid? Een eenvoudige verklaring is misschien maar een blik verwijderd! Als je in de spiegel kijkt en je ziet een doffe huid of fijne lijntjes, dan is uitdroging waarschijnlijk de oorzaak. Je zult de vochtbalans in je huidverzorgingsregime willen herstellen om je teint te verbeteren. Aangezien hydratatie noodzakelijk is voor een normale barrièrefunctie, kunnen veel van onze formules hydratatie bieden, maar op zichzelf worden ze niet als vochtinbrengers beschouwd. Korean skincare nederland COSRX Snail Mucin Cream zijn sterk hydraterende producten die uw huid kunnen helpen vocht vast te houden en tegelijkertijd de algehele barrièrefunctie te verbeteren.

Verschillende huid, verschillende behoeften. Als het om je huid gaat, heb je misschien wat vragen. Wat is het verschil tussen een hydraterende en een vochtinbrengende crème? Het komt hier op neer: Een gedehydrateerde huid heeft een tekort aan water. Een droge huid heeft een tekort aan olie (ook wel lipiden genoemd). Een hydraterende crème of serum kan het beste worden gebruikt om vocht aan te vullen dat verloren is gegaan, en een vochtinbrengende crème creëert een barrière die helpt vochtverlies te voorkomen. Als je het vochtgehalte van je huid wilt verhogen, zoek dan naar ingrediënten die water aantrekken en vasthouden, zoals hyaluronzuur of squalaan.

We zijn bekend met vochtinbrengende crèmes, maar hoe zit het met de voedende vochtinbrengende crèmes die veel merken aanbieden? Deze crèmes zijn vaak dikker dan uw gewone dagelijkse lotion en hydrateren op een iets andere manier. Voedende vochtinbrengende crèmes zijn speciaal samengesteld om de huid langdurig van vocht en voedingsstoffen te voorzien. Ze werken het best bij een gevoelige of droge huid die een intensievere behandeling nodig heeft om in balans te blijven en beschermd te worden tegen uitdroging.

Een droge huid is niet hetzelfde als een vochtarme huid (zie droge huid als een tekort aan olie en een vochtarme huid als een tekort aan water). Een droge huid wordt veroorzaakt door de olieproductie in je huid, terwijl een gedehydrateerde huid ontstaat wanneer je huid niet genoeg hydratatie krijgt. En geloof ons, dit is een probleem dat wij kunnen helpen! In plaats van traditionele vochtinbrengers, die zich richten op het vervangen van verloren olie in de bovenste huidlaag, dringen hydraterende crèmes door tot onder de oppervlaktelagen om het vocht aan te vullen waar dat het meest nodig is.

https://kocosmo.nl/